Koekkoek Schrijnwerken is specialist in interieurbouw, houtbewerking en schilderwerk. De bedrijfsnaam verwijst niet alleen naar ambachtelijk timmerwerk, maar staat ook voor een hoog kwaliteitsniveau. Klanten waarderen naast het precieze werk van Roderik Koekkoek, ook zijn adequate adviezen over indeling, constructie, materialen, vorm en kleurstelling.

Koekkoek Schrijnwerken heeft ruime ervaring met complete verbouwingen, aanleg van badkamers, ontwerp en productie van meubels, hoogwaardig schilderwerk en de uitvoering van kunstopdrachten. Speciaal voor gebruik in wachtkamers biedt Koekkoek Schrijnwerken een op maat te maken lattenbank aan naar ontwerp van architect Janneke Ypma. 
 

werkwijze

Om een goede offerte te kunnen maken is het noodzakelijk iedere opdracht eerst gedetailleerd door te spreken. Roderik Koekkoek komt graag bij u langs om het werk op te nemen en de mogelijkheden en eventuele alternatieven te bespreken.
Na goedkeuring van de offerte wordt het werk volgens de daarin vastgelegde afspraken uitgevoerd.

 
 

Een doordacht uitgevoerde verbouwing geeft uw huis of bedrijfsruimte een compleet nieuw aanzien en nieuwe functionaliteit.
Koekkoek Schijnwerken heeft ruime ervaring met complete verbouwingen. Met inzicht, uitgebreide materialenkennis en een goede dosis inlevingsvermogen kan Roderik Koekkoek u uitgebreid adviseren bij het verkennen van de mogelijkheden en het zoeken naar slimme oplossingen.

Hieronder enkele voorbeeldprojecten.


Souterrain

Met een grondige verbouwing werd een souterrain in de Pijp compleet vernieuwd. Koekkoek Schrijnwerken organiseerde en verzorgde het sloopwerk, het contact met de nutsbedrijven, de ruwbouw, de installatie van cv-ketel en sanitair, stuc- en tegelwerk, het leggen van de parketvloeren en behang- en schilderwerk.

Onderstaande foto’s laten de situatie vóór en tijdens (links) en na de verbouwing (rechts) zien.

Keuken en eetkamer

Bij een verbouwing in de Watergraafsmeer zijn een keuken en eetkamer samengetrokken. Voor de doorbraak en de vervangende constructie is op advies van Koekkoek Schrijnwerken een constructeur ingeschakeld.

In onderstaande foto’s is van boven naar beneden de transformatie van oud naar nieuw in beeld gebracht.

zolderverdieping

Voor een zolder in Koog aan de Zaan adviseerde Koekkoek Schrijnwerken de houten spanten vrij te maken en in de lak te zetten. In de stijl van een bestaande kastdeur werden twee nieuwe deuren toegevoegd. Het dakbeschot en de muurdelen zijn vervolgens glad gestuukt en hagelwit geschilderd.

 
 

Van een nieuwe badkamer heeft u elke dag plezier. Soms is een badkamer met slechts een paar ingrepen al een heel eind opgefrist. En soms is het tijd voor een totale make-over. Roderik Koekkoek denkt graag met u mee. Als de keuzes zijn gemaakt, voert Koekkoek Schrijnwerken de renovatie van A tot Z uit. Hieronder twee voorbeelden.

 
 

Koekkoek Schrijnwerken maakt meubels op maat, al dan niet naar eigen ontwerp.
De naam Koekkoek Schrijnwerken verwijst naar het ambacht van de meubelmaker. ‘Elk werk dat ik oplever, of het nu een nieuwe badkamer, een boekenkast of schilderwerk betreft, moet hetzelfde gevoel oproepen als een schrijn, zo’n kistje waar je kostbaarheden in bewaart’, verklaart Roderik Koekkoek. ‘Mensen moeten het gevoel hebben dat er iets kostbaars, iets bijzonders aan hun huis is toegevoegd.’

 

 

 
 

Speciaal voor toepassing in wachtkamers ontwikkelde Koekkoek Schrijnwerken samen met architect Janneke Ypma een aangenaam ogende en goed zittende lattenbank. De bank biedt veel zitplaatsen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Heeft u interesse? Wij maken graag een offerte voor een bank die helemaal op uw situatie is afgestemd.

 
 

Koekkoek Schrijnwerken legt er bijzondere eer in om steeds perfect schilderwerk af te leveren. Op basis van ruime ervaring en uitgebreide kennis van de beschikbare verfsoorten, hun toepassing en uitwerking weet Koekkoek Schrijnwerken altijd weer een optimaal resultaat te bereiken. Daarbij komt dat Koekkoek Schrijnwerken eventueel herstel van rot houtwerk of aangetaste geveldelen zelf kan uitvoeren.

 

Project 1 / huis in Amsterdam Oost

Situatie vóór en na het schilderen

Project 2 / huis in Amsterdam Zuid

Situatie vóór en na het schilderen

 
 

Voor kunstenaars is Roderik Koekkoek, met zijn grote belangstelling voor beeldende kunst, de aangewezen persoon om hun kunstprojecten uit te voeren. Zo bouwde Koekkoek voor Karin Daan een door haar ontworpen Buurtvlonder in Saendelft / Zaanstad.

fotografie: Karin Daan, Environmental Design